Tävla är jobbigt

Idag var det dag för oss själva att arrangera en MTB-tävling. Jag tävlade själv och körde till mig en 5e plats efter ett lopp som jag får känna mig nöjd med. Jag funderar fortfarande på om jag ska köra tävlingen i Kristiandstad imorgon men det känns som jag hoppar över den och blickar fram till Vista mountain nästa helg som blir säsongsavslutningen.

Det ska bli skönt med tävlinguppehåll och kunna fokusera lite på träning istället för att vila sig i form för tävlingar hela tiden som gör att utvecklingen står ganska stilla.


Snapphaneturen

Efter matförgiftningen var det nu dax att se om man fortfarande kunde cykla. Då jag var lite osäker på hur återställd kroppen var så valde jag att bara köra 1 varv = sportklass. Kroppen var seg i början men efter några minuter vakna den till liv och jag hamna i en grupp om 6e plats overall. Tempot var rätt bekvämt men när det var tekniskt gick det lite väl långsamt tyckte jag.

Efter att jag hade gått i från gruppen utför på en stig så kunde jag se Patrik Paulsson framför mig. Jag började mata på för att komma i kapp men grusvägarna kom och gruppen bakom blev för stark så de kom i kapp mig i stället. Farten var dock bra här så vi körde i kapp även Patrik. Jag försökte dra där det var singeltack för att hålla uppe farten och eventuellt skaka av de tekniskt mindre duktiga. Gruppen höll dock ihop.

När vi närmade oss slutet så gick jag fram o fick en lucka utför på en lite slingrig nedförskörning och klarade hålla luckan i efterföljande uppförsbacke. Det gick lite svagt utför på en stig ner mot målområdet och farten var hög. Plötsligt kom det en skarp vänstersväng som jag inte såg förrän jag var I den. Ut på stigen igen och hade en kille bara 20 meter bakom ungefär. Jag drog upp spurten och var fortfarande ett par meter framför. Jag låg i högerspår och han snett bakom till vänster några meter bakom. Då vinglar det ut en liten knatte från höger sida i målfållan över mot vänster och jag har inget annat att göra än att bromsa. Den andra killen klara smita förbi till vänster och slår mig med en halv sekund. Lite irriterad över att man som förälder inte kan hålla koll på att ens barn inte befinner sig i målfållan då speakern till och med gapar om en spurtuppgörelse.

Nu körde jag bara för skojs skull idag och bryr mig inte speciellt egentligen. Mest nöjd med att det kändes bra i kroppen idag. Jag blev alltså 2a av de som körde 1 varv och "varva" som 5a av allihopa.

Snabbdeff

Som ett tack för hjälpen fick typ alla funktionärer på Åstorpsloppet i söndags en fin magsjuka i present som dök upp på måndagskvällen. Än så länge är det runt 15 st jag känner till som blivit drabbade.

Jag börjar må ok nu igen och klarade faktiskt äta lite lätt mat nyss. Vilket kan behövas då jag tappade 4kg på 1 dygn. Det är ju mest vätska man är tom på så jag sippar lite fint mest hela tiden på ett glas vatten med resorb.


Lång väntan

Jag ska ha en ny ram då min nuvarande är trasig. Dock visade det sig att Scale RC inte kom in förrän 20e oktober. Så nu blir det 1,5 månad väntan. Men väntar man på något gott...


Moooot sherwood... erhm hallby skogen!

På lördag är det Hallbyrundan i Jönköping ja. Det kolliderar med Långlopps SM så det är bara 5 föranmälda i Herrar elit. Jag är inte en av dem då min klubb tydligt missat att anmäla mig. Men jag har tänkt att efteranmäla mig i alla fall. Sen är det så att 3 av de där 5 har jag slagit tidigare på tävlingar och tror mig kunna göra det igen på lördag så blir det inte en massa efteranmälingar finns det hopp om pallplats. Hjälp nu blir jag sådär nervös igen...

I tisdags testade jag formen på gula slingan i Åstorp. Var 14 sek från mitt personbästa på 7:52. Jag gjorde en solklar miss där jag trilla av en liten träbro vilket lär ha kostat mig 6-7 sekunder nånting men de andra sekunderna vet jag verkligen inte var jag tappade. Det gick mest skitfort hela tiden och jag fullkomligt flög upp för den branta tekniska 'glassbacken' på 40-28. Nåja jag hade tränat rätt hårt flera dagar innan testet så jag hade väntat mig slitna trötta ben och det gamla rekordet sattes på pigga ben med många träningsvarv på banan veckorna innan. Nu hade jag inte kört där på 2 månader. Hoppas det visar sig på lördag att formen faktiskt egentligen är bättre för nu har benen fått vila lite med bara ett 30 min pass idag med några korta intervaller för att hålla benen vid liv.

Ikväll var det möte om Åstorpsloppet som vi arrangerar på söndag. Jag ska hjälpa till som en söt liten flaggvakt.

I övrigt verkar det som om jag kommer ta en praktikplats på cykelklubben.se som webbutvecklare. Det är ju det jag vill jobba med men jobberfarenhet är viktigt på CVet för att få jobb så jag hoppas ett par månader med slavlön gör någon nytta långsiktigt. Och nu efter 1,5 vecka som arbetslös jag jag nästan vad som helst för att få rutin på dagarna igen.

Minisemester

Jo det är sant. Jag är för tillfället i Huskvarna där jag bor hos Jonas. Tänkte mysa runt lite längs vättern på dagarna medan han jobbar och sen blir de väl lite cykling andra aktiviteter på eftermiddagarna och kvällarna. Stannar här till fredag förmodligen och sen drar jag mig vidare mot Varberg och Bockstensturen. Tänkte dock inte köra tävlingen själv utan bara titta på och kanske hjälpa till med lite vätskelangning.

Idag provkörde vi banan för Hallbyrundan. Riktigt rolig bana med mycket svängar och många typ halvmeterhöga gupp. Man har mkt att vinna på att kunna banan bra kan jag säga. Även på sista varvet så kom jag i för hög fart i vissa svängar och i för låg i andra. Förmodligen ska vi dit och köra på torsdag igen så det ska nog kunna gå snabbt nästa helg när det är tävlingsdax där.

RSS 2.0