Utseendefixering

Man kan tro att det egentligen bara handlar om en snygg kropp och de senaste moderiktiga kläderna. Men nä utseendefixering finns överallt. Inom cykelsporten är det nästan viktigare än att egentligen vara bra på att cykla. Vilken utomstående person skulle kunna tro det när de ser spinkiga män cykla runt i kroppsstrumpor?

Det roligaste upptäckte jag ändå idag när jag satt och programmera. Skulle kolla upp en sak angående reguljära uttryck som det så fint heter. Jag skulle göra lite matchningar i en bit text vilket jag använde följande uttryck till.

^(\d{4}-\d\d-\d\d)T(\d\d:\d\d:\d\d)\.?\d*([+\-]\d+:\d\d)?$

Snyggt och läsligt va? Jag fick dock inte det att fungera helt så jag ställde en fråga på ett web/programmeringsforum.

Jag fick som svar att jag hade ett frågetecken fel, men nu till det roliga. Killen svarade oxå:

"ändra dock \d\d till \d{2} ser inte direkt snyggt ut om man skall vara ärlig"

Haha! \d\d och \d{2} gör precis samma sak, MEN det är en stor stilmiss att skriva \d\d. Det kunde ni väl oxå förstå? Nej man måste vara tillräckligt insnöad på området för att inse vilken utseendefixering det finns.


Helgen som gått

Igår kväll bjöd Elin och Peter in till halloweenparty med obligatorisk utklädning. Jag hade ingen aning om vad jag skulle klä ut mig till men fantisera ihop en stil som bröt mot alla regler med lite insipiration från "Alla vi som hatar PJs"-gruppen på Facebook. Tyvärr ser man ju inte mina gula skor med gröna skosnören som hörde till outfitten.Kvällen sluta med nattklubbande på stan och mat på Max innan hemgång som sig bör.

Men för att ta det hela från början startade dagen vid 10.30 i Ängelholm för MTB-träning. Trots ihållande regn var det knappt 20st cyklister närvarande. Efter träningen var vi några stycken som slöt upp för en fika på Espresso house. Suveränt att njuta till lite gott och snacka skit efter träningen.

Idag var jag inte lika morgonpigg utan vaknade vid halv 12. Hann slöa lite vid datorn och äta en liten frukost innan Elin ringde och frågade om jag ville komma och titta på filmen "Up". Jag snyggade upp lite lite snabbt och drog sedan iväg direkt. Vi var sex st slöa typer som alla var med igårkväll. Tydligen var det bestämmt att vi skulle äta pizza så jag fick offra mig och köpa en jag med. Pizzan slank ner och filmen var hur söt som helst.

Duktig som jag var hade jag packat med mig träningsväskan och drog vidare till gymmet efter filmen. Där blev det 12 min roddmaskin för att börja vänja mig. Sen körde jag vidare med lite mage, rygg och balansövningar för att stärka upp knälederna. Avslutade med lite streching. Allt med skadeförebyggande syfte. Guldstjärna till mig!

Testad och klar

Japp idag på min självaste födelsedag drog jag upp till Göteborg för att främst göra ett konditionstest på Aktivitus. Jag tänker inte avslöja några testsiffor för de var inte så himla bra faktiskt. Jag skäms hellre för mig själv. Däremot kan jag avslöja vad som krävs för att nå dit jag vill. Mer om det längre ner...

Wingatetestet gjorde jag däremot bra siffror på faktiskt. Före det här testet så sa Mattias att alla bra mountainbike-åkare gör bra resultat på det här. Därmed infann sig pressen. Efter wingate testet fick vi alltså lite förklaring till varför jag kunde åka förhållandevis bra på tävlingarna trots dåliga watt vid tröskel.

Jag hade berättat att ett av mina mål var att lägga mig på övre halvan av resultatlistan vid Sverige Cup tävlingarna. Efter testen prata vi lite om vad som skulle krävas av mig för att nå dit. 4kg ner från de 60kg jag väger nu var vi överens om jag borde. Sen skulle jag behöva höja effekten vid VO2max med 30-35 watt. Sen blir de åka av!

Det är dock inte gjort i en handvändning utan det kommer krävas en hel del slit. Eftersom jag har varit väldigt skadedrabbad tidigare ska det undvikas nu. Alternativträning ska in på schemat och roddmaskin kommer bli plågan härligt nog! Träningschemat kommer dock inte förrän i nästa vecka så jag får väl mjuka upp lite tills dess.

Först lite bakåtblick och sen blickar vi framåt

En kort summering av 2009 så började jag på 67kg och värdelös kondition i februari där jag blev ifrånkörd av en 60årig motionär en mörk vinterkväll. Jag hade då haft ett uppehåll under hela vintern och var rätt less på cyklingen efter alla skador. Tankarna slingrat sig runt att lägga ner men kom hela tiden fram till att det var för roligt och den formen jag hade var verkligen inte hur jag ville spendera mitt liv.

Jag tog tag i både träningen och kosten men höll träningen till 3 dagar i veckan satsade på intensitet istället. Det gjorde resultat och när Kattegattstouren kom i slutet på april var jag nere på 63kg och konditionen var ganska god. Jag gjorde ett resultat var förvånande bra. Det var de korta och intensiva passen som var roligt och de kändes som de var de som gjorde resultat med. Jag fortsatte genom säsongen och ibland kändes det som jag bara tävlade utan att träna, men visst gick det inte ett och annat pass i veckorna. Resultaten på tävlingarna blev ändå helt ok och det kändes som en lagom nivå. Efter att ha kört Seniorklass första halvan av säsongen och tagit några vinster tog jag steget upp i elitklassen där jag gjorde några resultat som jag var riktigt nöjd med under omständigheterna. Säsongen avslutade jag i september på 58kg, alltså 9 kg lättare.

Nu har jag haft lite avbrott från kosthållning mm mera sedan dess och gått upp till 59,5kg. Onödigt kan tyckas men det är nog en bra break för att orka hålla ut till nästa höst. På fredag som är min födelsedag ska jag upp till Göteborg och göra ett VO2max-test med laktatmätning och ett Wingatetest hos Aktivitus. Kanon att få lite värden att jämföra sig med både nu och i framtiden. Efter testet kommer Mattias på Aktiviuts även att lägga upp ett träningschema till mig som bygger på mina testvärden, målsättningar och ambitioner. Jag har fått lite sneakpeak på andra träningscheman han har gjort vilka jag har stor tilltro till. Blicken är alltså mer riktad mot en elitsatsning till nästa säsong. Viktmålet till säsongsstarten är inställd på 56kg.

Håll kvar era bokmärken hit, jag ska uppdatera bloggen lite oftare nu igen när träning med mera drar igång igen.


RSS 2.0