Hej 2005

Eftersom vi är tillbaka på 2005 nu då det var inne att blogga så blev även jag tvungen att haka på det senaste. Bloggnamnet är inte en ren slump av bokstavskombinationer faktiskt, utan det finns en liten tanke och idé bakom det hela. Nog för att bloggen i första hand ska handla om mig själv, mitt liv och alla som inkräktar på det.

Men tillbaka till bloggnamnet så har jag en förkärlek till att studera lustiga och konstiga handlingar folk gör i vardagen. Det var igår tanken till det här dök upp. Alla har vi någon gång kommit ut gående på en trottoar som är helt tom förutom just en person som hamnar precis brevid dig. Direkt uppkommer det en obekväm situation där båda parter försöker anpassa farten så man skapar en liten lucka. Just detta hände mig igår när jag gick hem från jobb. Denna gången fick jag den främre possitonen då jag tog några snabba steg. Jag märkte även hur den andra personen sänkte farten lite.

Nu kommer vi till det intressanta. Efter att vi hade gått sådär ca 50 meter och hade ett betyggande konstant avstånd till varandra på 2-3 meter. Vad händer då om jag långsamt sänker farten lite?

Till en början sänker personen bakom mig oxå farten lite men till slut får personen nog och ökar istället farten för att gå fortare än från allra första början. Precis när man märker att personen börjar öka farten gör man det samma själv, så han/hon inte kommer förbi men hamnar i den där otrygga zonen. Givetvis märker personen att han/hon måste sänka farten, men vill göra det så diskret som möjligt. Att bli påkommen med en sådan där fartändring vore ju riktigt pinsamt.

Så där kan man fortsätta i all evighet. Hur fånigt är det egenligen inte att vi ej kan gå brevid varandra?


RSS 2.0