Gamnacke

Idag är jag så stel i nacken så de finns inte! Det är skönt att man har en snurrstol så man bara snurrar ett halvt varv om man ska prata med någon bakom.

Nu är allting flyttat till den nya lägenheten i alla fall och imorgon flyttar jag in :)

Det börjar lida mot sitt slut...

Med den här förkylningen :) Imorgon tänker jag vara frisk faktiskt.

Jag håller på att flyttpacka nu och det går trögt som tusan. Är sugen på att backa upp en lastbil med öppet flak på gården, hiva ner allting i den för att sedan köra o tippa det utanför den nya lägenheten. Ska dock bli skönt sen att packa upp sakerna och känna att man har typ 3 gånger så stor lägenhet. Dessutom känns det bra att lämmna det här stället nu. Tidigare i kväll mötte jag min skabbiga granne i korridoren då hon kom gående med lackbyxor. Hon har varken ett ansikte eller en kropp att bära upp ett par sådana. Bilden har fastnat på hornhinnan för gott, och jag småäcklas lite.

Jag börjar bli riktigt pepp (ah undrar var jag fått de ordet ifrån?) inför cykelsäsongen. Förhoppningsvis har jag fått med Stefan att börja cykla igen. Han, Micke, Simon och jag är ett gyllene gäng som kommer ha jäkligt mkt skoj i sommar när vi reser land och rike runt :)

Hörde ni föresten att det var strömavbrott i stora delar av Norge? I Oslo blev tusentals norrmän stående i rulltapporna i 4 timmar.


En sån här vit sadel för 1800kr ska jag ha. Jättesnygg eller jätteful?

Foto: Mikeal Strand

Vem vänder vindarna?

Jag har sedan slutet av september lagt på mig några kg fett och tappat en hel del kondition. Något som jag verkligen avskyr. Dock inget jag ångrar...

Jag har under 2 år försök tävla i elit-klass på mountainbike, vilket är extremt krävande. Under vintrarna har jag tränat 10-15h/vecka, lagt ner de mesta av mina pengar på cykeldelar, gått hem tidigt från fester för att kunan träna en söndagmorgon, och så vidare. Det kräver alltså mycket uppoffringar. Dock inget jag ångrar det heller...

Men båda dessa åren med alla dessa uppoffringar och slit så har jag skadat mig lagom till säsongsstarten, för att sedan missa större delen av tävlingssäsongen och vara i dålig form pga utebliven träning när jag väl varit skadefri. Förra året kom jag i ganska god form igen i slutet av säsongen trots förhållandevis lite träning, men i september skadade jag mig igen och då gick bara luften ur mig....

Jag har sedan dess haft motivationsbrist och prestationsångest. För att komma tillrätta så valde jag att börja om från noll. Jag släppte all press på träning och mat. Jag har ätit vad jag velat och tränat vad jag velat. Detta har betydit mycket skräpmat och väldigt lite träning. Trots viktuppgång och konditionsförlust så har det varit en possitiv tid då jag har kunnat koppla bort alla krav på att prestera och jag har mått bättre.

Nu känner jag äntligen att jag börjat få tillbaka viljan och motivationen. Jag ska bli i bra form igen! Faktum är att om jag bara är tillräckligt motiverad så kan jag äta havregryn 5 gånger om dagen om det är vad som krävs för att nå mina mål. Inget ska dock gå till överdrift, jag vill behålla ett  socialt liv :)

Hur som helst. I måndags vägde jag in på 67kg och i mitten på maj bör jag väga 60kg för att kunna hävda mig på tävlingarna.

Nya cykeldelar är beställda för att piffa upp hojen inför säsongen. 1350g hjul blev det. p0rn


Kan bjuda på lite hud med :)
Oktober 2004 då var jag i rätt god form. Fråga mig inte varför jag hade den på datorn

En linnementsmord vad från April 2008
.

Att säga hej

Det här med att hälsa är lite lustigt tycker ja. Generellt krävs större vännskapsfaktor för att man ska hälsa ju centralare man befinner sig och i desto större folksammling man befinner sig i. På kullagatan blir det lätt för jobbigt om man ska hälsa på alla man någonsin sett tidigare eller var på fest med för något år sedan. Skaran av folk man kan tänka sig att hälsa på ökar sedan ju längre ut på vischan man kommer. När vi cyklar MTB på t.ex söderåsen hälsar vi på alla vi ser, oavsätt om det är surkärringar som skäller om att man inte får cykla där eller om det är en söt och trevlig tjej i löpartights.

Lite av samma fenomen har jag upptäckt på jobbet. När alla är där blir det för jobbigt att hälsa på alla hela tiden så man väljer ut de man jobbar med för tillfället eller dyl. När jag i fredags däremot kom till jobb tidigt, långt före 8 då de flesta börjar så var det rätt tomt på jobb och plötsligt hälsade receptionisten, sedan tjejen som fixar frukosten och sedan någon okänd person från personalavdelningen och sen en efter en på min avdelning medans jag gick in på min plats. Dessa har aldrig hälsat på mig innan (med något undantag) och kommer förmodligen aldrig att göra det igen, såvida klockan inte är före 8 eller om vi ses ute i ödemarken.

Kort

Då var man hemma från en trevlig fika på Mezo. Det har börjat bli en dålig ovana nu att träffa gamla vänner, vad är de som händer? ;) Får väl erkänna att uppskattar det. Jag fick till och med en kram idag så kanske är det någon mer som uppskattar det.

Måste bjuda på en SMS-konversation tidigare i veckan som jag tyckte var rätt rolig, men vi håller den anonym.
Jag: Dax för väla! Joinar ni?
Hemlig: Orkar inte :(
Jag: k
Hemlig: Var inte meningen att vara kort. Var på väg till oj och det var kallt! Sorry
Jag: Np

Ungefär samtidigt som jag såg mitt sista svar sändas iväg insåg jag hur ironiskt det blev.

Imorgon är första dagen i resten av mitt liv

Då var helgen avklarad. Tiden har gått lika fort som vanligt, men det har varit en bra helg och jag tror det kommer bli en riktigt trevlig vecka med start imorgon. Ingen panik och måndagsångest alltså.

Jag är nyss hemkommen från bion. Såg Yes man med Micke och Simon. Hur coolt vore det inte att säga JA till allting? Man skulle få uppleva sjukt mycket mer, och visst skulle de vara både trevliga och mindre trevliga upplevelser. Men faktum kvarstår ändå att det är upplevelser. När man ligger där på sin dödsbädd är det upplevelser man minns, både bra och dåliga. Jag skulle lätt kunna bli skjuten i axeln eller något sådant bara för att ha en häftig story att berätta om 50 år :)

On topic föresten. Har ni lagt märke till scenariot där man kommer körande mot ett rödljus och bromsar in för att stanna bakom framförvarande bil. Precis när man stannar så släpper framförvarande bil på bromsen lite och rullar fram 2-3dm. Det här händer mig jätteofta, speciellt när det bara är en bil framför. Det är inte så att jag försöker köra på deras bil direkt..

Jag letar för övrigt lite efter en snygg trenchcoat. Var inne på www.yoox.com och tittade lite för inspiration. Hittade en Marc Jacobs i kashmir som var prissänkt 45%!! Nu kostade den bara 3290€ istället för 7288€. Japp EURO! Tyvärr fanns den inte kvar i min storlek.

Den här var annars snygg

Jeopardy: Vad är 42?

Idag efter lunchen kom min projektledare fram till mig med ett sånt där konstlat smile så man förstod att något inte var som det skulle. Sanningen var att projektet jag jobbat i 1 månad sedan jag började lades ned idag. Lagom kul när man verkligen egagerat sig i det och försökt göra ett bra jobb.Resten av dagen fick jag stämpla idletime och rulla tummarna, surfa, dricka kaffe och ja vad jag ville. Hoppas jag blir placerad i något nytt spännande projekt imorgon i alla fall.

Hann vara hemma 30 min efter jobb och sen var det styrelsemöte till kl 22 för att vara hemma 22:30. Suck vilken dag tänkte jag nyss, men sen läste jag mickes blogg och fann att jag är väldigt glad för att jag fått uppleva den här dagen.

Jag tror för övrigt att jag håller på att gå igenom en identitetskris. Jag har märkt att jag mår bättre av saker som jag innan sopat under mattan, och de jag trott vara min passion har givit mig ett destruktivt beteende.

Strike!

Ja de kan man väl gott säga om man ätit pizza fredag, lördag och söndag? Blev lite tvingad till det hela... jag åt ju mest för att vara artig mot mina vänner :)

Sedan drygt en vecka tillbaka har jag odlat fram lite mäktigt ovårdat dataskägg. Bra eller anus? Funderar på att göra något vettigt av det men risken finns att det åker imorgonbitti. Lämna er åsikt!


Det är föresten söndagens pizza om ni undrar. Carpaccio (tunt skivad rå oxfilé hyvlad parmesan tryffelcrème ruccola olivolja gourmetsalt svartpeppar mozzarella tomatsås)

Från en gourmet till en annan. Jag behöver nya hjul till min mountainbike vilket inte är helt billigt om man är prylbög. Hjulparet jag vill ha kostar 6500kr... tjiing! Men det är trots allt ganska prisvärt. Det jag fastnade för var sadelstolpsklämman på bilden här under. Den väger under 3 gram! För en oinsatt är det kanske inte så upphetsande, men för en cykelnörd är det så nära nirvana man kommer. Priset är dessutom helt överkommliga 99€

Saturday night, Sa-tur-day night!

Titlen är hämtad från nedanstående citat i serien Friends.
Chandler: So... Saturday night, the big night. Date night. Saturday night, Sa-tur-day night!
Joey: No plans, huh?
Chandler: Not a one.

Dagen idag skulle starta med att cykla banan från Snapphaneturen i Hässleholm. Jag ladda in hojen i bilen och drog iväg vid 9 tiden. Någonstans innan tyringe hade jag kört i kapp de andra som skulle dit. Tur var väl det, för 5 minuter senare var det poliskontroll, och där hade jag säkert inte kört vidare med körkortet i behåll, om det inte vore för att jag la mig bakom de andra bilarna som körde någerlunda lagligt. Nu behövde jag bara blåsa alkotest, och tänka sig jag var faktiskt nykter. Man såg på polisen att han kände sig lite dum när man satt där med cykelkläder på sig.

Hur som helst, vi fick cyklat och riktigt kul var det! Dagen till ära gjorde jag 2 fina vurpor. Den första var en sån där man verkligen inte vill vara med om. Brant nedförsbacke, hög fart och ojämnt underlag. Bromsa gör man när livet är i fara, inte annars :) Jag klarade mig dock bra med endast lite blåmärke/skrubbsår på höften. Andra vurpan var roligare. Man kan kort och gott säga att jag satte framhjulet i ett lerhål och jag flög över styret med händerna ner i lerhålet och nuddade precis med nästippen i leran. Cykeln kom flygane över mig och sadeln träffa mig i huvet. Tack hjälm! Eftersom jag låg i princip längst fram i gruppen så hördes det många skratt bakom mig. Även jag bjöd på ett faktiskt :)När vi var tillbaka i Helsingborg åkte jag Jonas och Simon innom torino för att vräka i oss vars en pizza. Satt hur fint som helst, men jag åt bara halva kass som jag var. Men jag åt trots allt pizza i går oxå...

Kvällen var totalt planlös. Alkohol kan jag inte dricka sen 3 veckor tillbaka pga magsår uppkommet av mitt plötsliga kaffedrickande. En bra kompis bor i Göteborg, en annan i London, en 3e är ute och reser, någon skulle på reunionfest, någon annan skulle vara med sin flickvän osv. Jaha och här är jag.... det slutade med att jag var på bio med Simon i alla fall. Vi såg Valkyria med Tom Cruise i huvudrollen. En verklighetsbaserad film där man vet slutet så större delen av spänningen försvinner, men den var trots det bra!


RSS 2.0