7:57

Ja så fort gick det! Jag har sedan jag började träna lite mer seriöst igen i mars testat formen på gula slingan i Åstorp. En både fysiskt och tekniskt krävande xc-bana. (mountainbike bana på stigar med mycket sten, rötter och kurvor i skogen) Perfekt för att testa hur man kan prestera på tävling.

I april när jag började komma i form gjorde jag 8:24 vilket då kändes snabbt. 2 veckor senare blev det 8:12. Visste att jag fortfarande hade lite tid att spara här o där. 2 veckor senare var jag helt inställd på att göra sub 8 minuter. Jag körde på hårt som fan och tyckte jag gjorde ett helt perfekt varv. När jag passerade mållinjen var jag övertygad om att det skulle bli 7:50 men klockan stannade på 8:02. Då kände jag att det var få ställen som jag egentligen kunde köra fortare på förutom uppförsbackarna. Sen har det gått en månad med skadekänningar pollenallergi osv där träningen har varit rätt dålig förutom kanske sista veckan.

Hur som helst så provade jag idag oxå och hade inga större förhoppningar då benen var sega av hårda träningar tidigare i veckan och jag kände att formen var kass. Antar att ni redan vet hur det här slutar. Ja jag rulla över målinjen och klockan visade 7:57. Då tyckte jag ändå att jag hade bromsat onödigt mkt utför och hade till och med klantat mig på ett ställe där jag drog i pedalen i en sten och tappade kanske 2 sek. Till skillnad från när jag körde på 8:02 ser jag stor förbättringspotential på dagens test. Det konstiga är som sagt ändå att formen är kass. I längre backar bara syrar jag ner benen och suger hårt. Ganska inramad fysik för xc i guess. Det sitter i magrutorna, de börjar titta fram igen :)

I går var jag däremot ute i pålsjö och sprang efter jobb. Snacka om att man sysslar med fel sport. På 4km där såg jag mer ögongodis än på 4 år cykling. Höjden blir väl ändå när man kommer i fatt en tjej med kort vit tenniskjol, vitt linne, och rosa solskärm. Brunbränd, en kropp och utseénde way out of my league. Förmodligen tennisspelare... Man kanske skulle börja spela tennis igen? Det var jäkligt skoj..

Och gud vilken ointressant bloggning det här blev. Det var på samma nivå av nörderi som Elins blogg om Sims 3 idag :) Jag skulle egentligen skriva om helt andra saker men så blev det visst inte.

Tävling på söndag i Göteborg (mölndal). Jag har bokat en plats på pallen.

Kommentarer
Postat av: M

ja det är sjukt vad man kan hitta i löparspåren. eller över huvudtaget nu under den varma delen på året, brudarna klär av sig i korta shorts och mini-linnen. det vara studsar och har sig över allt. man blir ju helt galen. sverige är fan FETT på sommaren!

2009-06-04 @ 08:17:35
URL: http://multivitamin.blogg.se/
Postat av: Bear

Härligt att formen är bra, trots att det inte kändes så! Lycka till som tusan på söndag!!

2009-06-04 @ 09:59:37
Postat av: Olsson

Bear: Ja det är väl bättre att det går fort när det känns långsamt än tvärt om :)M: Teh Pr0n!

2009-06-04 @ 11:16:44
URL: http://vardagsobservationer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0